IAPH. Instituto Andaluz del Patrimonio Historico

Bienvenido 07/12/2016

English | Español

Ayuda | Directorio | Contacto | Mapa web | Ayuda buscador

A+|A-

Imprimir

Enviar a un contacto

        

Aviso legal
Los datos personales del solicitante serán incluidos en un fichero de usuarios del IAPH y serán tratados de forma confidencial conforme a lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999, de Protección de Datos de carácter personal. Si desea ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición puede dirigirse al Instituto Andaluz del Patrimonio Histórico, sito en Isla de la Cartuja, Camino de los Descubrimientos s/n, 41092- SEVILLA.

Junta de Andalucía Instituto Andaluz del Patrimonio Histórico Consejería de Cultura Logo del Instituto andaluz del Patrimonio histórico

Europeana Food and Drink - Proyecto Ambrosía

Europeana Food and Drink es un proyecto financiado por la Comisión Europea en el marco del Programa de Competitividad e Innovación (CIP - ICT) cuyo principal objetivo es promover la reutilización de los recursos digitales disponibles a través de Europeana. El proyecto se centra en el rico y variado patrimonio europeo relacionado con la comida y la bebida con objeto de implicar a las industrias creativas, a las organizaciones culturales, a la industria de la alimentación y al público en general en la utilización de los contenidos digitales relacionados con el mismo. El proyecto cuenta con la participación de 28 socios de 16 países europeos y está coordinado por la organización británica "Collections Trust".

El papel del IAPH en el marco del proyecto está basado, por un lado, en la provisión de contenidos digitales y, por otro, en la colaboración con las industrias creativas para el desarrollo de aplicaciones comerciales y la validación de su efectividad, viabilidad e impacto.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Europeana Food and Drink is a project funded by the European Commission under the CIP ICT Policy Support Programme (ICT PSP) that aims at promoting the wider re-use of the digital resources available through Europeana. Focusing on the rich and vibrant European food and drink culture and heritage, Europeana Food and Drink wishes to engage the general public, creative industries, cultural heritage organisations and the food and drink industries in creating, sharing, learning and making use of food- and drink related content.

The project brings together 28 partners from across 16 European countries and is led by the UK-based Collections Trust. Leading content providers, creative technologists and creative industry partners are working together in order to create an evocative suite of commercial applications and products featuring food- and drink related content catered to specific audiences.

Europeana Food and Drink will achieve its objectives by:

  • Discovering, preparing, licensing and uploading 50,000 – 70,000 unique high-quality digital assets and their associated metadata to Europeana
  • Engaging the general public, retailers and distributors in campaigns and in piloting and crowding activities to encourage them to share and make use of food- and drink related content
  • Working with creative industry partners to develop a suite of innovative creative and commercial applications
  • Enhancing unique ideas via Open Innovation Challenges and extending the Europeana Open Labs network
  • Developing and sharing new knowledge, understanding and guidance on successful public/private partnerships focused on digital cultural content

The role of the IAPH

As a culture sector partner our area of expertise lies mainly within content provision. However, the IAPH will be engaged with all aspects of the project, throughout the work packages. We will provide digital content – in particular textual information, photographs, video and sound - and work with Creative Industry partners in the development of commercial applications, as well as participating in the ‘Learning Track’ to review the effectiveness, viability and impact of different models of delivery and revenue sharing.


Socios del proyecto Europeana Food and Drink
  • COLLECTIONS TRUST, Reino Unido. Socio coordinador del proyecto
  • MAGYAR KERESKEDELMI ES VENDEGLATOIPARI MUZEUM, Hungría
  • THE HORNIMAN PUBLIC MUSEUM AND PUBLIC PARK TRUST, Reino Unido
  • VILNIAUS UNIVERSITETAS, Lituania
  • CYPRUS FOOD AND NUTRITION MUSEUM SOMATEIO, Chipre
  • Istituto Centrale per il Catalogo Unico delle biblioteche italiane e per le informazioni bibliografiche, Italia
  • STOWARZYSZENIE MIEDZYNARODOWE CENTRUM ZARZADZANIA INFORMACJA, Polonia
  • HELLENIC MINISTRY OF CULTURE AND TOURISM, Grecia
  • MUSEE ROYAL DE L'AFRIQUE CENTRALE, Bélgica
  • CENTRUM VOOR AGRARISCHE GESCHIEDENIS, Bélgica
  • OESTERREICHISCHE NATIONALBIBLIOTHEK, Austria
  • Ontotext AD, Bulgaria
  • Semantika proizvodnja, trgovina in racunalniske storitve d.o.o, Eslovenia
  • TOPHAM PARTNERS LLP, Reino Unido
  • POSTSCRIPTUM PLIROFORIKI EPIKOINONIAS EPE, Grecia
  • WE ARE WHAT WE DO COMMUNITY INTEREST COMPANY, Reino Unido
  • EEA SRO, Eslovaquia
  • FRATELLI ALINARI ISTITUTO DI EDIZIONI ARTISTICHE-IDEA SPA, Italia
  • Acrosslimits Limited, Malta
  • NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS, Grecia
  • STICHTING EUROPEANA, Holanda
  • KONINKLIJKE MUSEA VOOR KUNST EN GESCHIEDENIS, Bélgica
  • UNIVERSITA DEGLI STUDI DI ROMA LA SAPIENZA, Italia
  • Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya, España
  • KEEPTHINKING LIMITED, Reino Unido
  • INSTITUTO ANDALUZ DEL PATRIMONIO HISTORICO, España
  • LOCAL GOVERNMENT MANAGEMENT AGENCY-ANGHNIOMHAIREACHT BAINISTIOCHTA RIALTAIS AITIUIL, Irlanda
  • WOLVERHAMPTON CITY COUNCIL, Reino Unido
  • FEDERATION DES EDITEURS EUROPEENS FEE ASBL, Bélgica

Socios del proyecto Europeana Food and Drink

Compartir esto

¿Sabes cómo compartir?

Facebook Twitter Delicious Myspace Menéame
Los contenidos de esta web, incluidas las imágenes, están sujetos a una licencia de Creative Commons si no se indica lo contrario. Para el Banco de Imágenes, ver especificaciones.
Creative Commons W3C W3C W3C
INSTITUTO ANDALUZ DEL PATRIMONIO HISTÓRICO

Sede Central:
Camino de los Descubrimientos, s/n. 41092 Sevilla
Tel. 955037000 | Fax 955037001

Centro de Arqueología Subacuática:
Balneario de la Palma. Duque de Nájera, 3. 11004 Cádiz
Tel.956203394 | Fax.956203417